مدیریت سازمانها و مراکز فرهنگی

ساخت وبلاگ

17:50 - چهارشنبه هفتم تیر ۱۳۹۶ | نویسنده: عبدالرضا اصغرتاش |

1 -  فرهنگ را تعریف کنید ؟  عبارت است از اعتقادات، ارزش واخلاق ورفتارهای متأثر از این عوامل وهمچنین آداب و رسوم وعرف یک جامعه معین.

2 - سازمان فرهنگی چیست ؟ سازمان های رسمی وعمدتاً دولتی یا وابسته به دولت که در زمینه سیاست گذاری برنامه ریزی هدایت ونظارت بر تولید وارائه محصولات فرهنگی یا انجام مطالعه فرهنگی فعالیت می کنند با عملکرد خود فرهنگی عمومی جامعه واصلاح  هدایت ومتأثر می سازد.

3 - فعالیت های فرهنگی را تعریف کنید ؟  فعالیتی است که در آن فرد با مصرف واستفاده از آنچه پدید آمده است با امر فرهنگی آشنا می شود وبا استفاده از آن به رشد وشکوفایی وجود خود کمک می رساند.

4 - هدف از فعالیت های فرهنگی چیست؟ هدف از فعالیت های فرهنگی تغییر وتقویت ویا توسعه ارزش ها بینش ها ودانش های جامعه است.

5 انواع تقسیم بندی فعالیت فرهنگیرا نام ببرید ؟ 1-فعالیت های مذهبی  2-فعالیت های اجتماعی   3-فعالیت های ورزشی 4-فعالیت های تفریحی 5-فعالیت های هنری

6 - تفاوت سازمان های آموزشی با سازمان های فرهنگی را توضیح دهید ؟

 1- در سازمان های فرهنگی به دلیل گستردگی عرصه فرهنگ هدف گذاری منسجم فعالیت های فرهنگی ممکن است با دشواری مواجه باشد.

2-وظیفه سازمان های آموزشی حرکت در جهت همگانی ساختن آموزش وسازگار نمودن آن با نیازهای اقتصادی اجتماعی وفرهنگی جامعه است در حالیکه سازمان فرهنگی وظیفه انتقال فرهنگ را برعهده دارد.

3-مأموریت و وظایف اساسی سازمان های آموزشی از بین فعالیت های آموزشی استخراج می شود در حالیکه در سازمان های فرهنگی از بین فعالیت های فرهنگی 4- در سازمان های آموزشی یکی از وظایف تعریف شده آموزش مسائل فرهنگی وانتقال فرهنگ است در حالیکه در سازمان فرهنگی وظیفه مشخص وتعریف شده ای در زمینه ی آموزش همگانی بر عهده ندارد.

7 - مدیریت فرهنگیرا تعریف کنید ؟  به معنای سازمان دهی و اداره فعالیت های فرهنگی در سازمان های فرهنگی است در این نوع  مدیریت تمامی وظایف سازمانی مدیریت شامل برنامه ریزی،سازمان دهی،تصمیم گیری،هدایت،هماهنگی، نظارت وکنترل در قلمرو فعالیت های فرهنگی صورت می گیرد .

 8 - مدیریت در انواع سازمان های فرهنگیرا نام ببرید ؟ 1-مدیریت در سازمان های دولتی  2-مدیریت در سازمان های عمومی 3-مدیریت در سازمان های خصوصی

 9 - مدیریت در سازمان های فرهنگی دولتی را تعریف کنید ؟  سازمان های فرهنگی دولتی آن دسته از سازمان هستند که دولت کلیه فعالیت ها ومدیریت آن ها را از نظر تعیین سیاست ها وبرنامه ها ونظام  مالی واداری  

 10 -  سازماندهی یکی از  ویژگی های مدیران آن را تعریف نمایید ؟

عبارت است از محول کردن وظایف واختیارات متعدد به افراد مختلف وهماهنگ کردن روابط آنان در جهت تأمین هدف مشترک سازمان

11 - وظیفه سازماندهی مدیر مراکز فرهنگی را توضیح دهید ( 5 مورد ) ؟

1- آشنایی با انواع ساختار های سازمانی وانتخاب مناسب ترین ساختار برای مؤسسه

2-آشنایی با مفاهیم ستاد حیطه نظارت تقسیم کار ارتباطات سازمانی تفیض اختیار ودیگر اصول سازمانی

3-آشنایی با مبانی واصول طبقه بندی وظایف در سازمان

4- برخورداری از قابلیت های لازم برای تفیض  اختیار به زیر دست سان

5-توانایی تجزیه وتحلیل شاغل موجود در سازمان

6- توانایی تعیین محدوده وظایف ومسئولیت های افراد مدیریت واجتناب از وظایف افراد

7-شناخت سازمان ها وگروههای غیر رسمی در سازمان وبهره گیری از آن  ---جهت پیش برد  اهداف سازمان.

8- اشراف بر اصول ومفاهیم اسلامی  در مدیریت نظیر تعاون ،شورا

9-قدرت تنظیم روابط منطقی بین واحدهای تحت سرپرستی.

12 - وظیفه برنامه ریزی مدیران فرهنگی را توضیح دهید ( 5 مورد ) ؟

1-قدرت بررسی روند گذشته فعالیت ها و تحولات سازمانی و اجتماعی برای پیش بینی آینده

2-شناخت اصول اجزا ومراحل برنامه ریزی عملیاتی

3-آشنایی با ماهیت واصول و برنامه ریزی استراتژیک (بلند مدت)

4-قابلیت تعیین اهداف و هدف گذاری روشن و دقیق برای سازمان و واحدهای تابع

5-به کار گیری اصول و چارچوب نظریه عمومی سیستم ها در شناخت وبرنامه ریزی

6-توانایی تدوین و به کارگیری روش های نموداری در برنامه ریزی

7-توانایی تعیین و تدوین سیاست های کلان ومرحله ای و استراتژیک

8-اشرافیت بر برنامه ریزیهای کلان دولت

9-شناخت قابلیت ها وامکانات موجود کشور و سازمان برای تنظیم دقیق برنامه

10-شناخت برنامه های کلان سازمان مطبوعه و تنظیم برنامه های سازمانی در چار چوب آن

 

13 انواع سطوح برنامه ریزی را نام و توضیح دهید ؟

 برنامه ریزی در سه سطح کلان و منطقه ای و ملی صورت می پذیرد.

برنامه ریزی کلان :فعالیت های هماهنگ شده یک بخش اقتصادی یا اجتماعی ویا زیربنایی در قالب استراتژی ملی و هدف های پیش بینی شده مثل بخش صنعت- کشاورزی.

برنامه ریزی منطقه ای : فرایندی است در جهت تنظیم و هماهنگ سازی برنامه های مختلف اقتصادی – اجتماعی و فرهنگی با نیازها و امکانات ملی .

14 - انواع برنامه ازبعد زمانی را توضیح دهید ؟

 1-برنامه دراز مدت یا درونگر : در این برنامه تحلیل از مسایل استراتژیک که ممکن است در آینده کشور رخ دهد قرار می گیرد وحدت آن معمولا بین 15 تا 20 طرح ریزی می شود.

2- برنامه میان مدت:در این نوع برنامه امکان پیش بینی ها با درجه و اطمینان فراهم می آید 5 تا 7 طرح ریزی می گردد.

3-برنامه کوتاه مدت : عبارت است مجموعه فعالیت ها و برنامه ها و طرح هایی که باید در طول یکسال اجرا گردددر این نوع برنامه ها معمولا این امکان وجوددارد تا در برابر محیط و اوضاع متغییر منطقه و جهان واکنش به موقع نشان داده شود.

15 - مفاهیم روانشناختی رفتار سازمانی که بر فهم و درک رفتار فرد موثر می باشدرا نامبرده و توضیح دهید ؟ ارزش ها ،نگرش ها ،ادراک ،یادگیری

ارزش ها : بیانگر اعتقادات اساسی هستند که ارجعیت یک حالت بخصوصی ازرفتار را نسبت به حالت دیگر بیان می کند. و در واقع یک عنصر قضاوتی که نظرو دیدگاه فردرا درباره صحیح خوب مطلوب بودن یک رفتار مشخص می کند.

ارزش های هدف :به حالت نهایی مطلوب اشاره دارد اهدافی هستند که هر فرد دوست دارددر طول زندگی خود به آنها دست یابد.

ارزش های وسیله ای :به رفتارهای راجع برای دست یابی به ارزش های هدف بر می گردد.

نگرش ها :احساس فرد را نسبت به یک موضوع خاص را بیان می کند و عبارات ارزیابانه ای (چه خوشایند چه ناخوشایند ) درباره اشیاء افراد یا رویدادهای برخی از نگرش های قابل توجه با اهمیت در ارتباط شغل- رضایت شغلی-تعهد سازمانی – مشارکت در کار .....

ناسازگاری شناخت : هنگامی رخ می دهد که بین دو یا بیشتر از دو نگرش فرد یا بین رفتار ر و نگرش های فرد ناهماهنگی وجود دارد . تئوری ناسازگاری شناختی بیان می کند که افراد بدنبال حداقل کردن ناسازگاری و نارضایتی ناشی از آن هستند .

ادراک : فرایندی است که افراد از طریق آن اثرات و محرکهای پیرامون خود را سازماندهی و تفسیر می کنند. تا به محیط خود معنا ببخشید .

یادگیری : هر گونه تغییر نسبتاً پایدار در رفتار فرد است که از تجربه ناشی باشد .

خلاصه فرایندیادگیری :یادگیری به ما کمک می کند تا با محیط سازگار و بر آن چیره شویم با تغییر رفتار در جهت تطابق با شرایط معتبر ما به افرادی بهره ور تبدیل می شویم یادگیری بر مبنای قانون اثر رخ می دهد . قانون اثر بیان می کند رفتاری که با پیامدهای مثبت ومطلوبی همراه شود احتمال تکرار بیشتری دارد و رفتاری که پیامد نامطلوبی را همراه داشته باشد احتمالا تکرار نخواهد شد.لذا رفتار تابعی از پیامدهای آن است.

نحوه یادگیری :1- شکل گیری                                    2-الگوبرداری

شکل دهی:زمانی رخ می دهد که یادگیری در مراحل تدریجی صورت گیرد مثل نواختن موسیقی یادگیری هایی است که در نتیجه مشاهدت .

الگو برداری:دیگرانو الگو برداری از رفتار آنها رخ می دهد یادگیری در الگو برداری می تواند موجب تغییر رفتار پیچیده و سریع گردد

16 - عوامل موثر بر ادراک (تاثیر ویژگی های تشخیص بر ادراک ) را شرح دهید ؟

1-ویژگی های شخصی موثر بر ادراک شامل نگرش ها – شخصیت – انگیزش علایق تجارب گذشته و انتظارات شخص .

2-ویژگی های موضوع مورد مشاهده

3-شرایطی که ما مسایل یا حوادث را در آن می بینیم .

17 - تئوری اسناد را تعریف کنید ؟

بیان می کند که نحوه ی قضاوت ما از افراد به مفهومی که به رفتار آنها نسبت می دهیم بستگی دارد . اساساً این تئوری بیان می کند که وقتی ما رفتار از یک فرد می بینیم تلاش می کنیم مشخص کنیم این رفتار علت درونی دارد یا بیرونی .

18 تئوری اسنادی به چند عامل بستگی دارد نام ببرید و هریک را توضیح دهید ؟

1-تمایز   2- توافق    3- هماهنگی

تمایز : به  این معناست که آیا فرد در شرایط مختلف رفتار متفاوتی از خود نشان خواهد داد یا نه ؟ به عبارتی آیا رفتارهای فرد غیر معمول است یا معمول اگر غیر معمول باشد احتمالاً یک اسناد بیرونی از رفتار خواهد داشت ولی اگر عمل منحصر به فرد باشد احتمالا اسناد درونی صورت خواهد گرفت.

توافق : اگر همه افراد در شرایط خاص پاسخ مشابهی ارائه دهند می گوییم رفتار توافق زیادی نشان می دهد از دیدگاه اسناد اگر توافق زیاد باشد به عوامل بیرونی در غیر اینصورت عوامل درونی نیست می دهیم . مثال تاخیر آمدن در محل کار

هماهنگی : اینکه آیا این شخص همیش به گونه ای خاص رفتار می کند یا نه هماهنگی از هماهنگی یا نا هماهنگی در رفتار فرد حکایت دارد هر چه هماهنگی بیشتر باشد رفتار به عوامل درونی و اگر هماهنگی کمتر باشدرفتار به عوامل بیرونی استاد داده می شود.

18 انواع و اقسام خطاهای اساسی در تئوری اسناد را نام برده و شرح دهید ؟

1-تفکر قالبی (کلیشه ای ): وقتی که افرادرا بر مبنای ادراکمان ازگروهی که به آن تعلق دارند مورد قضاوت قرار می دهیم از این شیوه استفاده کردیم. .

2-اثر هاله ای (یا خطای هاله ای )  : بهاین معناست که در مورد فردی دیگر تحت تاثیر یک ویژگی های منحصر به فردا و قرارمی گیرد. در این حالت فقط یک خصیصه مثلا ظاهر فرد بر سایر ویژگی های او غلبه کرده و تصور کلی ما را در مورد فرد تحت الشعاع قرار می دهد.

19 - انواع مدیران ( فرهنگی ) براساس حوزه جغرافیایی را نام ببرید ؟

1-   مدیران دولتی در سطح مرکزی

2-   مدیران دولتی در سطح محلی

3-   مدیران سازمانهای بین المللی

20-انواع مدیران (فرهنگی ) براساس نوع فعالیت نام برده و توضیح دهید ؟

1-بخش هزینه های زیبا: این بخش با رشته های هنری رسمی از جمله موزه ها ، تئاترها ، موسیقی ، شعر، ادبیان، هنرهای تجسمی ، فیلم ها ، حفاظت از یادبودهای تاریخی و .......را بر عهده دارد.

2-بخش هایی که به طور سنتی مرتبط با فرهنگ است: این بخش مربوط به سازمانها وحوزه هایی است که نقش اساسی و قابل توجه در توسعه فرهنگی و طراحی ، سیاست گذاری و اجرای پروژه های فرهنگی و....دارد از جمله آموزش و پرورش ، رادیو ، تلویزیون ، مطبوعات و....

3-بخش هایی که مرتبط با محیط زندگی افراد جامعه بوده ودر شکل دادن وتوسعه وضعیت فرهنگی موثر است و در کنار عناصر بومی می تواند از هدف های فرهنگی حمایت کند.

21 - ویژگی های مدیریتی لازم ( وظایف خاص مدیریتی ) مدیران فرهنگی را نام ببرید و توضیح دهید ؟

1-برنامه ریزی : عبارتست از آن دسته اقداماتی که مشتمل بر پیش بینی هدف ها ، تعیین خط مشی ها ، معرفی رویه ها و روش های انجام کار و بیان مقررات و آئین نامه های اجرای کار می باشد.

2-سازماندهی : عبارتست از محول کردن وظایف و اختیارات متعدد به افراد مختلف و هماهنگ کردن روابط آنان در جهت تامین هدف مشترک سازمان

3-تصمیم گیری : یافتن و انتخاب راه حل مسئله معین را تصمیم گیری می گویند به عبارت دیگر تصمیم گیری عبارست از انتخاب یک راه از میان راههای مختلف

4-کنترل و نظارت: کنترل فعالیتی است که ضمن آن علمیات پیش بینی شده با عملیات انجام شده مقایسه می شوند و در صورت وجود اختلاف وانحراف بین آنچه باید باشد و آنچه هست نسبت به رفع و اصلاح آنها اقدام می شود.

5-ارتباطات (سازمانی ): ارتباطات عبارتست از جریان ارسال اطلاعات از طریق شخص به شخص دیگر و درک معانی آن توسط شخص گیرنده ، به عبارت دیگر ارتباطات در سازمان جریانی اس که ضمن آن افرادی می کوشند تا اطلاعات ، مفاهیم و مقاصد خود را با واسطه یابی به طور قابل فهم به یکدیگر انتقال دهند.

22-سازماندهی مستلزم اجرای سه عمل است نام ببرید ؟

  1. تقسیم کار و طبقه بند ی وظایف
  2. تفویض اختیار و عدم تمرکز
  3. برقراری رباطه بین افراد و پست های مختلف(سلسله مراتب)

23 - وظیفه سازماندهی مدیر مراکز فرهنگی  را شرح دهید ؟( 4 مورد )

  1. آشنایی با انواع ساختارهای سازمانی و انتخاب مناسب ترین ساختار برای موسسه
  2. آشنایی با مفاهیم ستاد، حیطه نظارت ، تقسیم کار، ارتباطات سازمانی ، وحدت فرماندهی و....
  3. آشنایی با مبانی و اصول طبقه بندی وظایف در سازمان
  4. برخورداری از قابلیت هایی برای تفویض اختیار به زیر دستان و توانایی تجزیه وتحلیل شغل موجود و مورد نیاز سازمان
  5. شناخت سازمان ها وگروههای غیر رسمی در سازمان و بهره گیری از آنها در جهت پیشبرد اهداف سازمان
  6. قدرت تنظیم روابط منطقی بین واحدهای تحت  سرپرستی و تغییر و تطابق آنها با تحولات محیطی و سازمانی

24-تصمیم گیری در سازمانهای فرهنگی شامل چه موارد  می باشد؟(5 مورد )

  1. توانایی بهره گیری از فنون جدید تصمیم گیری به کمک کامپیوتر
  2. قدرت تعریف مسئله و یا مشکل و تحلیل آن
  3. شناخت ، بررسی و انتخاب الگوهای اتخاذ تصمیم و سیاست گذاری
  4. آشنایی با به کارگیری مدل های ریاضی وتصمیم گیری
  5. قدرت ذهنی در ارائه راه حل های مختلف برای حل یک مشکل
  6. قدرت تجزیه وتحلیل راه حل ها
  7. قدرت تصمیم گیری سریع در موارد بحرانی
  8. قدرت پیش بینی آثار تصمیم گیری در سازمان وجامعه
  9. توانایی تصمیم گیری مشارکتی در سازمان وگرایش به آن

10.قدرت اجرای تصمیمات بعد از دقت و بررسی .

25 -وظایف کنترل ونظارت مدیر فرهنگی را شرح دهید ؟ (5 مورد )

  1. آشنایی با نحوره ارزیابی و تحلیل استراتژیهای سازمان
  2. آشنایی با اعمال روش های مناسب نظارت و تحلیل آنها
  3. توانایی کنترل ونظارت بر برنامه های زمان بندی شده و اصلاح احتمالی آنها در همسویی با سیاست ها
  4. توانایی ارزیابی نتایج وعملکردهای فرهنگی و تاثیرات آنها وکنترل ونظارت بر این تاثیرات
  5. توانایی کنترل و ارزیابی عوامل وفعالیت های فرهنگی درجامعه
  6. قابلیت طراحی استانداردهای لازم برای کنترل فعالیت ها ، برنامه ها و محصولات فرهنگی
  7. قدرت کنترل حین اجرا در تهیه و تولید وعرصه محصولات فرهنگی
  8. توانایی پیش بنی حوادث آتی در اجرای برنامه ها و راه حل مرتفع ساختن آنها
  9. توانایی تشخیص نیازهای آموز کارکنان

10.قابلیت برنامه ریزی آموزشی برای کارکنان سازمان.

26-در خصوص ارتباطات سازمانی ، یک مدیر فرهنگی به چه موارد ی باید توجه داشته باشیم (5 مورد ) ؟

  1. توانایی اداره مطلوب جلسات تصمیم گیری و کارشناسی
  2. توانایی تفسیر دقیق اهداف وخط مشی های سازمانی
  3. قدرت مذاکره و چانه زنی و ارتباطات داخلی و خارجی
  4. آشنایی با اصول و تئوریهای ارتباط موثر
  5. توانایی گوش دادن موثر و درک پیام های شفاهی
  6. توانایی برقراری ارتباط متناسب با سطوح بالا ، پایین وهم سطح سازمان
  7. قابلیت بهره گیری از شیوه های ارتباطات کلامی و غیر کلامی در دستیابی به اهداف
  8. توانایی استفاده از گزارش های تحلیلی و آماری ونیز تنظیم گزارشات لازم
  9. آشنایی با اصول و شیوه های گردش کار اداری

10.قابلیت تعیین نیازهای اطلاعاتی و همکاری در طراحی سیستم های اطلاعات مدیریت.

27 -رفتار سازمانی را تعریف کنید ؟ مطالعه سیستماتیک از فعالیت های است که افراد در داخل سازمانها ارائه می دهند.

28 تفاوت اهداف رفتار سازمانی با رفتار سازمانی را تشریح کنید ؟ رفتار سازمانی به توسعه مهارت های افراد در محیط کار توجه دارد و هدف آن کمک به «توضیح » ، « پیش بینی » و « کنترل » رفتار افراد است.

 

29 -دیدگاههای موجود  در رفتار سازمانی را نام برده و توضیح دهید ؟

1-نگرش سیستمی:یک سیستم مجموعه ای از عناصر وابسته به یکدیگر است که به عنوان یک کل عمل می کند یک سیستم سازمانی چهار نوع ورودی از محیط دریافت می کند: مواد، نیروی انسانی ، منابع مالی ، اطلاعات.

سازمانها با ترکیب و تغییر شکل داده ها و ورودیها آنها را به شکل کالا و خدمات ، سود وزیان ، رفتار کارکنان و اطلاعات اضافی وارد محیط می کند و بر حسب خروجی های خود از محیط بازخورد دریافت می دارد.

2-نگرش اقتضائی:براساس این دیدگاه و با توجه به پیچیدگی های رفتاری سازمانی ومحیط سازمانی هر سازمانی باید با توجه به محیط عملیاتی و شرایط خاصی که در آن قرار دارد به سازماندهی خود بپردازد.

3-نگرش مراوده ای یا تعاملی:در این دیدگاه فرض بر این است که رفتار فرد حاصل تعامل و مراوده مداوم و چند جهتی ویژگی های فرد وموقعیت(محیط) می باشد. به عبارتی چگونگی گزینش ، تفسیر و تغییر موقعیت های مختلف توسط اشخاص را تشریح می کند. این نگرش دلالت بر این دارد که توصیف روابط ساده ومعمولی به تنهایی در شناخت رفتار افراد کافی نیست بلکه باید به ویژگی های فردی ومحیطی توجه داشت .

30 -ساختار سازمانی را تعریف کنید ؟

ساختار سازمانی به الگوهای روابط درونی سازمان ، اختیارات و ارتباطات اشاره دارد و روباط گزارش دهی ، کانالهای ارتباطی رسمی ، تعیین مسئولیت و تفویض اختیار تصمیم گیری را روش می سازدبه عبارت ساده تر همان نمودار سازمانی است که یک نماد قابل رویت از کل فعالیت های وشیوه های ارتباطی و فرایندهای سازمانی است. به وسیله ساختار سازمنی عملیات و فعالیت های داخلی سازمان آرایش می یابد و خطوط مسئولیت و اختیار مشخص می شود

31-ویژگی های ساختار سازمانی را نام برده و توضیح دهید ؟

  1. تخصصی بودن:یعنی اینکه سازمان تا چه اندازه کارها و فعالیت های خود را به وظایف جداگانه و تخصصی تقسیم کرده باشد و هدف از تخصصی بودن ، سطح تحصیلات رسمی و آموزشی کارکنان است.
  2. داشتن استاندارد:به موردی اطلاق می شود که بسیاری از کارهای مشابه به روش یکسان وهمانند انجام شوند.سازمانی که کارهایش را در سطح بالایی استاندار کرده باشد، شیوه انجام دادن کارها به صورتی مفصل تشریح می گردد و در همه واحدها و کارها مشابه و همانند انجام می شوند.
  3. سلسله مراتب اختیارات:مشخص کردن این موضوع است که هر یک از افراد باید گزارش کار خود را به چه کسی بدهند. سلسله مراتب اختیار حیطه کنترل هر مدیررا مشخص می کند
  4. نسبت های پرسنلی:بیان کننده چگونگی به کار گیری افراد در وظایف مختلف و دوایر گوناگون است. اینکه براساس حجم فعالیت ها و تعداد کارکنان سازمان ، کارکنان مورد نیاز یک گروه یا طبقه یا واحد را مشخص می کنند.

32 -فرهنگ سازمانی را تعریف کنید ؟ مدلی از هنجارها ، ارزش ها ، باورها ونگرش هایی است که بر رفتار سازمانی تاثیر می گذارد. فرهنگ سازمانی می تواند یک دارایی استراتژیک برای سازمان باشد که در پی آن افزایش سازگاری و تناسب بین سازمان ومحیط بوجود خواهد آمد.

33-نقش و کارکردهای فرهنگ سازمانی را شرح دهید ؟

  1. تعیین کننده مرز سازمانی است و سازمانها را از هم تفکیک می کند
  2. نوعی احساس هویت بین اعضا سازمان بوجود می آورد . وجود هویت فرهنگی ، باورها ، ارزش ها و هنجارهای رفتاری مشترک اعضای سازمان موجب انسجام ویکپارچگی در کار و تعهد درونی به سازمان می شود
  3. باعث می شود که در افراد نوعی تعهد نسبت به سازمان ایجاد می شود که منافع سازمان را به منافع شخصی ترجیح می دهند
  4. موجب ثبات وپایداری سیستم اجتماعی می شود
  5. به عنوان یک عامل کنترل به حساب می آید که موجب بوجود آمدن یا شکل دادن به نگرش ها و رفتار کارکنان می شود.

34-هدف گذاری فرهنگی چیست ؟ از منظر راهبردی وسیاست گذاری فرهنگی ، یکی از اقدامات مهم و مهارت های مدیران فرهنگی ، تدوین چشم انداز فرهنگی و مسیر سازمانی و نقشه راه جهت دست یابی به آن ومهندسی ومدیریت فرهنگ با مد نظر قرار دادن همه ملاحظات اجتماعی ، سیاسی ، اقتصادی جغرافیایی وجمعیتی کشور و براساس منابع ومقدورات موجود است.

35 اهداف سازمانی در بیشتر سازمانها به چند منظور مورد استفاده قرار می گیرد؟ 1-هدف های چارچوبی مناسب جهت مدیریت انگیزی می باشد 2-هدف ها ابزار کنترل می باشد که براساس آن مدیر چگونگی عملکرد سازمان را تنظیم وکنترل می نماید.

36 -مهمترین شاخص های تعیین اهداف در برنامه های فرهنگی یا معیارهای هدف گذاری در برنامه ریزی فرهنگی را نام ببرید ؟ (5 مورد )

1-به طور کامل مشخص و واضح باشد 2-تعریف شده باشد 3-واقع گرا 4-قابل حصول ودست یابی 5-منطقی 6-انگیزه بخش برای اعضا سازمان 7-مکتوب  8-با مشارکت اعضا 9-بدون تکیه بر عوامل خارجی 10-قابل اندازه گیری باشد 11-قابل تقسیم به اجزا و مراحل کوچکتر 12-منطبق بر ارزش ها واهداف نهایی و مبانی ومرحله ای سازمان می باشد13-زمان بندی شده 14-قابل اجرا و دست یافتنی 15-معمولی ، دیدنی وقابل مشاهده باشد 16-قابل تجسم با جزئیات باشد 17-متناسب با روحیات اعضا باشد 19-متناسب با امکانات موجود سازمان 20-با شناخت دقیق و عمیق باشد21-محدود به زمان باشد

37 - برنامه ریزی فرهنگی را تعریف کنید ؟ فرایند تشخیص اولویت نیازهای فرهنگی وتعیین پروژه های اندیشیده شده منظور حفظ یا تغییر آنها، ارزش ، هنجارها ، نگرش ، باورها ورفتارهای اعضا جامعه و پیش بینی فضاها و ابزارها با هدف توسعه فرهنگی در برنامه ریزی فرهنگی هدف حفظ یا تغییر ارزش ها ، باورها والگوهای عملی است

38 - اصول برنامه ریزی فعالیت های فرهنگی را نام ببرید ؟

1-زمان شناسی 2-دین محوری 3-انسان ماری 4-انعطاف پذیری 5-مشارکت دادا آحاد جامعه 6-تقویت فرهنگ ملی 7-غقلانیت محوری 8-جذابیت بخشی  9-تاکید بر جذب و پرهیز از دفع

39-انواع برنامه ریزی فرهنگی را نام برده و توضیح دهید ؟

1-برنامه ریزی راهبردی و استراتژیک: عبارتست از تعیین چشم اندازها و اهداف بلند مدت وحیاتی سازمان وطریقه نیل به آن با توجه به عوامل محیطی وبا در نظر گرفتن آینده برای سازمان به مظنور ماندندر صفحه فرهنگ واجتماع این اهداف از طریق مدیران ارشد با همکاری صاحب نظران ومشاوران تدوین می شود وپس از آن برنامه های اجرایی وعملیاتی جهت تحقق راهبردها تعریف می شود

2-برنامه ریزی تاکتیکی (میان مدت): عبارتست از اتخاذ تصمیم ها وبرنامه های کوتاه مدت برای حداکثر بهره وری از شرایط ومنابع موجود با توجه به تحولات محیط. در این نوع برنامه ریزی وسیال ومسیرها و نقشه راه لازم برای تحقق اهداف استراتژیک مشخص می شود و سبب هماهنگی واحدهای سازمانی می گرد.

3-برنامه ریزی عمیاتی:در برنامه ریزی عملیاتی هدف جزئی به صورت برنامه عملیاتی در می آید وراه رسیدن به هدف جزء به جزء می شود. برنامه های عملیاتی جزئیات روشهایی را که برای انجام اهداف آرمانی و ماموریت های سازمان وبرنامه های آن مورد استفاده قرار می گیرد به دقت تشریح می کنند

در واقع برنامه ریزی عملیاتی یا اجرایی ، پیش بینی و تعیین مراحل وتوانف فعالیت های لازم برای تامین اهداف به تفکیک زمان ، هزینه ونیروی انسانی لازم می باشد.

40 - هر برنامه راهبردی دارای چند مرحله است؟

الف-طراحی وتدوین ب-استقرار برنامه راهبردی  ج-تعیین اهداف کلی وراهبردهای کلان برای برنامه ها وپروژه های اجرایی  هـ-مرحله بازخورد ، نظارت و ارزشیابی و اصلاح برنامه


دسته بندی : مدیریت سازمانها و مراکز فرهنگی
جامعه شناسی خانواده...
ما را در سایت جامعه شناسی خانواده دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : dars1351 بازدید : 129 تاريخ : چهارشنبه 7 تير 1396 ساعت: 20:36